Zet fair trade op tafel tijdens eindejaar

Het perfecte cadeau, een fair feestmenu of een verbindende discussie? Fair trade is niet weg te denken tijdens eindejaar. In elke Oxfam-Wereldwinkel worden cadeaudagen georganiseerd: van feestelijke proevertjes tot geschenkbeurzen. Kom jij naar de wereldwinkel in je buurt?

Vind de dichtstbijzijnde Wereldwinkel

fair trade op tafel

Maak je eindejaarsfeesten net dat tikkeltje warmer met fair trade op tafel. Samen met fotografe Lieve Blancquaert kneden we bekende Vlamingen tot Belgische culinaire klassiekers. Op het menu? Koninginnenhapje, kok au vin, café frappé en dame blanche. Oxfam pairt Coely, Pascale Naessens, Wim Lybaert en Gustaph telkens met een Oxfam Fair Trade-product en werkt het geheel af met een ludiek sausje. Als kers op de taart staat Lieve Blancquaert zelf ook voor de lens als bien cuit.

Met deze campagne dissen we een extra gespreksonderwerp op bij menig feesttafel. Want fair trade is nog steeds een broodnodig topic.

respect voor mens en planeet

In de winterse kou zoeken we elders de warmte op. En als Oxfam wakkeren wij met veel liefde het vuur aan. Strijd mee tegen ongelijkheid, want, the future is equal.

Die faire toekomst begint op je feesttafel, verpakt als cadeau of als pittig gespreksonderwerp in een vurige dialoog. Wij pleiten voor handel in dienst van mens en milieu, niet omgekeerd. Meer zelfs! Oxfam Fair Trade doet de dubbelcheck alvast voor je. Een eerlijk loon? Check. Klimaatvriendelijk en goed voor de planeet? Dubbelcheck. Want eerlijk, voor alles en iedereen, duurt het langst.

De economie is meer dan het winstbejag van enkelingen. Je kunt alleen maar een voorstander zijn van een betere verdeling. Het is superbelangrijk om van fair trade de regel te maken, daar hebben het klimaat en de hele wereld baat bij.

Lieve Blancquaert

Fairtrade relatiegeschenk voor eindejaar

Een cadeau zegt meer dan 1.000 woorden. En al zéker meer dan een videocall. Smul samen fairtradechocolade tijdens een sintontbijt of Secret Santa. Target gehaald? Yes! Dat moet gevierd worden met een faire aperobox! En niets zegt zo warm ‘merci voor 2023’ als een koffiekletspakket. Schenk klanten en medewerkers een verrukkelijk cadeau met een hartverwarmende boodschap.

noun_basket_4408072 Layer 4 Group 777 Path 801 Path 802 Path 803 Path 804

Geraak je niet in de wereldwinkel?

Geen tijd om uitgebreid te shoppen? Je kan onze producten ook online bestellen en thuis laten leveren. Gratis verzending vanaf € 50.

Speel video
Moelleux met karamel door Toos Vergote.

Fair Feestmenu

Eindejaar hoeft geen synoniem te zijn voor decadent. Vegan kok Toos Vergote zet een knaller van feestformaat op je tafel: een driegangenmenu mét aperitief. Een traditioneel feestmaal, de vegan editie. Wij klinken alvast op vernieuwde tradities!

Wijnfestival: 15% korting bij 2 dezelfde wijnen

Voor ieder wat geefs: op zoek naar een symbolisch cadeau?

Kennismaken met de mensen achter het product?

Winkels

Cadeaudagen in de wereldwinkel: van cadeaubeurzen tot proevertjes

Droite