Time To Care

De economische ongelijkheid is uit de hand gelopen. In 2019 hadden 's werelds miljardairs, slechts 2.153 mensen, meer rijkdom dan 4,6 miljard mensen. Deze grote kloof is gebaseerd op een gebrekkig en seksistisch economisch systeem dat de rijkdom van de happy few, meestal mannen, meer waardeert dan de miljarden uren van het meest essentiële werk - het onbetaalde en onderbetaalde zorgwerk dat voornamelijk door vrouwen en meisjes over de hele wereld wordt gedaan.

Zorgen voor anderen, koken, schoonmaken, water en brandhout halen zijn essentiële dagelijkse taken voor het welzijn van samenlevingen, gemeenschappen en het functioneren van de economie. De zware en ongelijke verantwoordelijkheid van zorgwerk houdt de gender- en economische ongelijkheid in stand.

Dit moet veranderen. Regeringen over de hele wereld moeten nu handelen om een menselijke economie op te bouwen die feministisch is en waarde hecht aan wat echt belangrijk is voor de samenleving, in plaats van een eindeloos streven naar winst en rijkdom. Investeren in nationale zorgstelsels om de onevenredige verantwoordelijkheid voor zorgarbeid van vrouwen en meisjes aan te pakken en progressieve belastingen in te voeren, waaronder vermogensbelasting en wetgeving ten gunste van zorgverleners, zijn mogelijke en cruciale eerste stappen.

Time to Care

Droite